Nieuwe fietshelm Specialized

Nieuwe fietshelm ANGi Specialized

De nieuwe interactieve fietshelm:

ANGi Specialized

ANGi is een gepatenteerde, op een helm gemonteerde, sensor met een ingebouwde versnellingsmeter en gyroscoop. Eenvoudiger gezegd, ANGi heeft een innovatieve sensor die de krachten meet die op een helm vrijkomen tijdens een impact.

Het werkt heel eenvoudig. Verbind ANGi met een smartphone die is uitgerust met onze Ride App. Als ANGi tijdens het fietsen een crash detecteert, wordt er een waarschuwing naar de telefoon gestuurd. Als iemand gewond is en het aftellen niet op tijd kan stoppen, verzendt de app een sms-alert. De meest recent geüploade gps-coördinaten worden naar de, door de rijder gekozen, contacten voor noodgevallen verzonden.


MIPS

Het MIPS-systeem, wat staat voor Mulit-Directional Impact Protection System, is een laag in onze helmen. Deze laag maakt een glijdende beweging van 10 tot 15 mm in alle richtingen mogelijk. Doordat dit systeem los beweegt van de helm worden de rotatiekrachten aanzienlijk minder tijdens een impact.

Specialized heeft een jaar exclusiviteit op MIPS SL – een nieuwe, ultralichte en uiterst comfortabele versie van de MIPS-voering. Deze uitvoering is speciaal gemaakt voor, en in samenwerking met, Specialized.


RIDE APP

 

De Specialized Ride app is vanaf vandaag te downloaden in de App Store en Google Play Store. De app biedt verschillende mogelijkheden. Zoals het delen van ritten, uitnodigen van rijders, het geven van comments op de ritten van andere rijders en zoeken naar (groeps)ritten in de buurt.